STRESS & BURN-OUT

Stress en burn-out preventie

Stress hoort bij het leven. Onder invloed van tijdelijke stress kunnen we goede prestaties leveren. Wanneer die stress lang aanhoudt en er onvoldoende ruimte is en genomen wordt om ook te ontspannen, ontstaan er klachten. Steeds meer mensen ervaren klachten en voelen zich minder prettig in hun vel. Het lukt hen niet om deze stress zelf onder controle te krijgen. Ze worden moe en geprikkeld en het lukt ze niet om zelfstandig en op eigen kracht die vicieuze cirkel te doorbreken.

Al vanaf onze jeugd hebben we manieren ontwikkelt om onszelf staande te houden, die we onbewust nog steeds toepassen in allerlei situaties. Voorbeelden van die manieren zijn: harder werken, aardig gevonden willen worden, je afsluiten, perfectionistisch worden of ten koste van alles de harmonie willen bewaken. Hierdoor zijn we vnl. met anderen bezig en verliezen we onszelf, waardoor veel mensen niet meer weten ‘wie zij zijn’ en ‘wat zij willen met hun leven’.

Ik werk met de Vitality Mind Challenge (VMC). Door de tijd te nemen om 100 vragen te beantwoorden, ontdek je al jouw onbewuste gedragspatronen. De VMC geeft je inzicht in datgene wat bij jou stress veroorzaakt en aan welke knoppen jij onbewust draait bij een prikkel, waardoor je niet jezelf bent. Dit geeft inzicht in wat er bij jou gebeurt van binnen. Doordat je inzicht krijgt, kun je er vervolgens wat aan doen. De VMC is een preventieve tool om verzuim door psychische oorzaken te voorkomen.

Wil je meer weten over de VMC, wat het is en hoe het helpt om stress te herkennen en een burn-out te voorkomen, neem dan vrijblijvend contact op.

Ervaringen

“De coaching van Betty heeft mij enorm geholpen in mijn persoonlijke ontwikkeling. Betty luistert  goed, is liefdevol en bemoedigt. Aan de hand van een handig werkboek leer je jezelf kennen en daarnaast geeft Betty inzicht in mijn leven en laat zij verbanden zien tussen verleden, heden en toekomst.”

Hannah - 21 jaar

De coaching van Betty heb ik als zeer prettig ervaren. Haar liefde en warmte gaven mij een vertrouwd gevoel, waardoor ik helemaal mezelf kon zijn. Ik vond het erg fijn dat Betty een tijd lang met mijn leven meekeek en dat ik alles bij haar kwijt kon, ook als er dingen speelden in mijn hoofd. Betty was de eerste christelijke coach die ik heb gehad en ik vond het heel fijn hoe zij dit een rol gaf in de coaching.

Lotte – 21 jaar

Lotte - 21 jaar

Kennismaken

Spreekt dit je aan? Vul het contactformulier in en ik neem z.s.m. contact met je op om een afspraak te maken voor een gratis kennismakingsgesprek om samen te kijken waar ik je bij kan helpen.